3D rendering

Arkitektoniska 3d-rendering: Våg av framtiden?

 

Mycket som den ständiga utvecklingen av arkitektur trender – stilar, material, texturer och färger – har hur vi designar och visualisera en byggnad förändrats drastiskt under åren. Från hand dras 2d-arbete till datorstödd drafting till 3d-modeller, har tekniken fört oss långt.

Nu, med ökningen av virtuell verklighet och 3D utskriftsfunktioner, vi går in i en ny och helt uppslukande era av design: en baserad på obehindrat utforskandet av mänsklig kreativitet och teknik. Vi har redan kommit i en tid där det är möjligt att gå igenom en byggnad innan marken har även brutits. En tid när ett litet hem kan byggas av en enda maskin på under 24 timmar. När det gäller arkitektur och design trender, vi kan bara undra – vad är nästa?

 

Vad är 3D arkitektonisk rendering?

Futuristiska utvecklingen som virtuell design och 3D-utskrifter inte skulle vara möjligt utan 3D arkitektonisk rendering. Enkelt uttryckt, 3D-rendering är en process för arkitekter, designers och 3D-konstnärer in andelen och skala av en byggnad i ett datorprogram, som sedan ger dem möjlighet att simulera belysning, ventilation och akustik – bland andra egenskaper. Innan datorstödd modell rendering, arkitekter och designers som byggt för hand, en arbetskraft intensiv process som resulterade i bara en representation av byggnaden.

3D-renderingar är mycket mer holistiskt i att de innehåller all information som behövs för att presentera en byggnad från alla vinklar och i några verkliga simulering. Konstnärer har blivit så fulländad och 3D-teknik så avancerade att det ofta är omöjligt att skilja en rendering från ett fotografi. 3D-renderingar ge klienter – som ofta inte har samma naturliga visualisering färdigheter som en arkitekt eller designer – en mycket exakt representation av deras hem, kontor, butik och så vidare.

Fördelar av 3D arkitektoniska rendering

Design och konstruktion av en enda byggnad innebär en mängd individer och företag. Arkitekter, ingenjörer, planerare, designers, entreprenörer, kunder – alla med sina egna perspektiv, mål och område av expertis. Försöker förena alla inblandade på ökända samma sida är alltid en utmaning, men verktyg såsom 3D-renderingar hjälp finns en sammanhållande idé i ett lätt att förstå sätt. Efter alla, vision är vår mest dominerande känsla – det hjälper oss att härleda mening av det som presenteras framför oss.

Ytterligare, 3D renderingar kan manipuleras i realtid och idéer övergått från idé till konkret och tillbaka igen. De tillåter oss att använda våra förmågor till att bedöma hur utformningen av en byggnad ser ut på ett sätt besläktad med stående framför den. Design felsteg och misstag fångas tidigt, spara material, pengar och -ännu viktigare-värdefull tid.

 

Vad är nästa i 3D arkitektoniska rendering?

Renderings teknik fortsätter att avancera, blir effektivare och mer lättillgängligt. Rendering är redan på att bli mindre en del av presentationen scenen och mer en del av projekteringen. Ett integrerat verktyg från början, erbjuder ett snabbt sätt att skapa förändringar omedelbart framgår att både designteam och klienter.

De mest innovativa och långtgående möjligheter för 3D arkitektur vila där rendering och virtual reality (VR) träffas. Att kombinera renderingarna av en design med interaktiviteten på VR tillåter designers och klienter för att fysiskt utforska ett projekt innan byggnadsarbetet påbörjas. Uppslukande funktionerna i arkitektoniska VR innebär klienter – och designers själva – känner en anslutning till ett projekt som bara kommer med upplever det i flera dimensioner.

 

Bortom 3D förutspår arkitektoniska rendering

Experter att inom en inte alltför avlägsen framtid alla mönster kommer att skapas via VR och arkitekter och klienter kommer att göra ändringar i ögonblicket, att manipulera byggnaden runt omkring dem.. I samband med VR, gör bygga information modellering (BIM) att flera designers att manipulera en design samtidigt – att skapa en mycket samarbetsprocess.

3D tryckteknik tar egenskaperna visualisering i 3D arkitektonisk rendering och innebär det i den materiella världen. 3D printing kombinerar kreativitet och förutseende av designers med precision och computational färdigheter av en robot. Strukturella motståndskraft och materialanvändningen kommer att lösas genom algoritmer inom 3D-skrivare, expanderar gränserna för bygg och smide en ny bransch där resultaten av vår fantasi är inte längre begränsade